torstai 15. tammikuuta 2009

Tiskausta ja valkosipulia


Voi hyvin olla, että Katja, Arin ja Tiian Dubain reissusta jää päällimmäisenä mieleen tiskaaminen ja valkosipuli. Tiskiä on kertynyt ja tiskattu on aamuin illoin ja pyykkiä on laiteltu samaan tahtiin. Tällaista voi siis tapahtua, kun tulee meille kyläilemään. Lisäksi voi joutua kotiopettajaksi ja Valtsu saikin erinomaista fysiikan opetusta Arilta, joka pystyi selvittämään tiheyden määritelmää paremmin kuin minä, joten otin mielelläni tiskivuoron opetuksen ajaksi. Myös Tiia on lomalaisena joutunut täällä koulunpenkille ja väsännyt ahkerasti lukuisia tehtäviään, mutta yhdessä tehden kaikki on tietysti helpompaa. Onneksi välillä voi päästää höyryjä sähkörumpujen avulla, joka on todellinen lasten ja myös isien suosikki, ei tosin naapurien ainakaan siinä tapauksessa, jos kuulokkeet ovat unohtuneet.


Torstaina alkaa kuukauden kestävä Dubain Shopping Festival. Shoppailuun liittyen luin iloisen uutisen paikallisesta lehdestä siitä, että erityisesti naisten ostosreissut ovat hyvää kuntoilua. Tämä siis miesväelle tiedoksi, että nyt voi jäädä ilolla lapsia hoitamaan ja naisia kuskaamaan lähimpään markettiin eikä enää tarvitse turhia murehtia rahan kulumista. Huomion voi nimittäin siirtää toisenlaiseen, paljon edukkaampaan kulutukseen eli kaloreihin. Niitä ostellessa kuluu rutkasti, peräti 12000 kcal vuodessa. Odotamme siis mielenkiinnolla, millaisia tarjouksia tulee eteemme ja kuinka paljon niiden perässä on kuntoiltava saadakseen ne hankituksi. Tulevaan tavarakonttiimme mahtuisi varmasti jokunen tarjousmatto tai -lamppu tuliaisiksi tai jos ei niitä, niin sitten läjä aina tarpeellisia korkokenkiä.



Kontissa voi laittaa tulemaan takaisin myös Katjan ja Arin vanhat, mutta sitäkin hienommat vihreät lakanat, mikäli heillä matkalaukku kotiin lähtiessä pursuaa edullisista hankinnoista. Laiska kotirouva on nimittäin ohjeistanut kaikkia Suomen vieraita tuomaan rajallisen liinavaatevarannon vuoksi mukana omia lakanoitaan ja samalla ehkäissyt näppärästi suurten pyykkivuorten syntymisen. Retro-lakanoita ei voi kuitenkaan jättää Dubain kierrätykseen, sillä niin makeat ja nyky-muodin mukaiset ne päiväkakkara-kukkasineen ovat eikä niiden veroisia ostoskarkeloista edes löytäisi.



Lomailun yhteen olennaiseen osaan eli maukkaaseen ravintoon liittyen Hannin ja Markon perheen suosikki taisi olla sushi, jota täältä saa lähikaupasta ja hinta-laatu -suhde on erinomainen ja tuotteet takuulla tuoreita. Kokki väsäsi suuren maki-tarjottimen odottaessa (kiitokset muuten vielä vierailusta ja munakasrullasta :)). Katjan perheen suosikki tuntuisi olevan valkosipulitahna, jota olemme testailleet niin intialaisen, libanonilaisen kuin italialaisenkin ruoan kanssa erilaisina versioina. Kestävyyttä ympäristölle, sillä kyse ei ole mistään yhden kynnen keitoksista, vaan kunnon tujakasta monta kynttä sisältävästä tahnasta. Luulisikin, että nuhat ja kuumeet pysyisivät lämpimän sään ja valkosipulin yhteisvaikutuksella poissa. Niin ei valitettavasti ole ja ikuisten flunssien myötä palailee ajatus väistämättä myös kylmempiin säihin ja auton ikkunoiden raappaamiseen. Lämpimät terveiset sen myötä viralliselle autonhuoltajalleni ja iltapäiväkerhoonkin, nenäliinoille ja yskänlääkkeelle on toisinaan käyttöä, mutta niitä raappoja ei täällä sentään tarvita.

2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Hei, voisitko neuvoa, minne ravintola/kahvilaan kannattaisi mennä, että pääsisi mahdollisimman korkealle? Onko tuo kuva, jossa näkyy merta takana, jostain ravintolasta. Aattelin kun teillä on myös lapset kai yleensä mukana niin varmaan osaisit neuvoa. Nimim. 3 vuotta Dubaissa, enkä tiiä...

Virpi kirjoitti...

Heips,
kuva on otettu Observatory-ravintolasta, joka on uuden Harbour-hotellin 52. krs Marinassa ja näkymät on hienot.

Paras aika mennä sinne on esim. juuri ennen auringonlaskua, silloin näkee hyvin palmun muodon ja meren, kun on vielä kuitenkin valoisaa. Lapsivieraat ovat olleet myös ihan tervetulleita limulle, tosin äiti voi vaikkapa nauttia makean Blue Hawaiian -drinkin. :)