tiistai 14. lokakuuta 2008

Lomantuoksuisia ideoita ja arkisia yllätyksiä

Kun päätyy vieraaksemme, voi lomailuun sisältyä sängyn purkamista, kantamista ja ruuvausta, tiskaamista, pyykin pesua, lusikkalaatikon korjaamista, kahvin keittämistä ja imurointia. Siivoja-Imeldamme korvanneet vara-Imeldat olivat todella tehokkaita, sillä hehän tulivat suoraan lottovoittajien maasta!


Lomavieraamme Sirpa ja Tomppa ehtivät muuttuneiden matkasuunnitelmiemme johdosta muutamaa päivää ennen meitä paikalle ja mikä olikaan ihanampaa, kuin astua keskellä yötä siistiin kotiin monen tunnin lentojen jälkeen täysin ryytyneinä 100 kg matkatavaraa (joista yhtään ei kadonnut Pariisiin vaikka niin olimme odottaneet) ja väsyneet lapset kainalossa. Tästä siis alkoi yhteinen lomailumme muutamiksi päiviksi, joka todellakin sisälsi kaikki edellä mainitut jutut, mutta onneksi myös hieman lomamaisempia fiiliksiä.


Auringon pehmentäessä aivojamme entisestään ja lisäksi vapaus ja aika ajatteluun johtivat meidät mitä mielenkiintoisempiin keskustelunaiheisiin. Päällimmäiseksi näistä nousi upea liikeidea, jota jaksoimmekin kehitellä päivästä toiseen koko loman ajan ja ihaillen samalla itseämme neroudestamme. Varsinainen idis jääköön tarkemmin mainitsematta, mutta ajatuksen lähteenä toimivat täältä saatavat iki-ihanat sitruunantuoksuiset jätekassit ja mandariininhajuinen vessapaperi. Sillä välin, kun lisäämme uusia elementtejä suunnitelmaamme aina sopivissa tilanteissa, voitte käydä näitä ajatuksen laukaisevia ihmetyksiä haistelemassa Lappeenrannassa Sirpan ja Tompan budoaarissa.


Lomailun alkaessa ja arjenkin tietysti häämöttäessä kulman takana piti meidän yrittää koluta läpi nähtävyyksiä ja kokemuksia talven varalle. Merivesi oli vielä ihanan lämmintä ja vietimmekin perjantai-iltapäivää Jumeirah Beachillä ja lauantaina tutustuimme uuteen Atlantis-vesipuistoon. Siellä lilluimme uimarenkaiden kanssa joessa ja jättisuurilta tuntuvissa pienissä putouksissa, kunnes vieraamme uskaltautuivat hai-altaan läpi kulkevaan järkyttävän jyrkkään vesiliukumäkeen. Pelkkä katsominenkin jo huimasi, mutta tarjolla oli vastapainoksi myös lastenallas ja hieno taistelu-vesiliukumäki.



Saimme mukavaa vaihtelua ikuiseen makaronilaatikkoon maistelemalla libanonilaisia, intialaisia ja thai -herkkuja sekä lisäksi lähikaupan sushia. Jatkossa makaronilaatikon valmistus voi olla myös ongelmallista, sillä uuni on edelleen rikki. Puutelistaa talon korjaamattomista asioista voisi jatkaa, mutta suurin yllätys oli kuitenkin talon huijariomistajan vaihtuminen ja uuden omistajan ovelle jättämä ilmoitus perittävistä vuokrista syyskuusta alkaen. Jos tilanteeseen ei löydy ratkaisua, kirjoittelen seuraavaa tekstiäni ehkä asuntovaunusta tai saatamme saada tänne toisen perheen kaveriksi asustelemaan. Oikeastihan vuokra on maksettu etukäteen ja meillä on sopimus koko vuodeksi, mutta en ihmettelisi vaikka tästä joku kummallinen soppa vielä syntyisi.



Nyt on kuitenkin palattu kesän ja töiden jälkeen tänne auringon ja hiekan keskelle aloittamaan pottuja keittävän kotirouvan arkisia puuhia. Jotta suoritus onnistuisi ja potut syötäisiin arvokkaasti, on sitä varten hankittu uusi pöytä, joka vie asuntomme alakerrasta kolmasosan. Lisäksi se kätkee sisäänsä erikoisen yllätyksen, josta ostohetkellä ei sen paremmin myyjä kuin ostajakaan olleet tietoisia, mutta jonka avulla voidaan Kirkkonummen koti muuttaa myöhemmin kylän parhaaksi pelikasinoksi. Huom. siis ystävät, sukulaiset ja naapurit (ja erityisesti Rupposet Nizzassa), turhaa on siis mennä merta edemmäs kalaan Monte Carloon, meillä on discolamppu, pelipöytä ja nälkäisille pelaajille tarjolla vaikka sitä makaronilooraa. Ja tietysti pukukoodi, niin saadaan pikkujoulumekoille ja kravattineuloille uusiokäyttöä :)

2 kommenttia:

tomppa kirjoitti...

Hei vaan! Terveisiä vaan täältä lottovoittajien maasta. Arki on käynnistynyt ja töihin on pitänyt palata.Ilma on kylmä ja sateisen harmaa. Näiköhän se Imeldan paikka olisi vielä vapaana...Kuinkas se teidän arki käynnistynyt,astianpesukone homattu ja oikea Imelda käynyt silittämässä ja siivoamassa?
Ei muuta kun hyviä vointeja ja aurinkoisia kelejä..
T:sirpa

Anonyymi kirjoitti...

Oikein mukavia aikoja Virpille sinne lämpöön pottujen keittoon. Eiköhän ne autonmonteeraajatkin sieltä kommentoi ajan kanssa.... :)kp