perjantai 31. lokakuuta 2008

Rähjäiset ja loistokkaat maisemat


Teimme pienen päiväretken ja se suuntautui kohti Ras al Khaimahia eli Dubaista koilliseen olevaan Emiraattiin. Näkymät olivat melko tasaiset eli moottoritien toisella puolen hiekka-aavikkoa ja toisella merta. Maisema vähän vaihtui, kun näimme pienen porukallisen miehiä kävelemässä kantamustensa kanssa keskellä tietä, ilmeisesti jostakin kyydistä jääneinä. Suunnittelin, että olisin voinut heittää limupullon ikkunasta heidän ilokseen kuumaan säähän, kunnes joku autossamme sanoi, että ottaisinko minä autosta heitetyn limupullon vastaan...no en tietenkään! Mutta kun...
Retken aikana näimme vähän rähjäisempää seutua, kuin mihin täällä olemme tottuneet. Pieniä kauppoja ränsistyneissä kylissä ja ravintoloita, joihin ei ruokamyrkytyksen pelossa uskaltaisi mennä. Kuumaa ja hiljaista, ei mitenkään niin loistokasta kuin Dubaissa. Mutta Ras al Khaimah oli lopulta positiivinen yllätys, suhteellisen siisti pienehkö kaupunki (250 tuhatta asukasta) ja turisteja käveli myös siellä täällä.


Lapset eivät nähtävyyksiä niin innolla katso ja tunnetusti etupenkkiläisten maisemien tiirailu ei samassa määrin takapenkkiläisiä innosta. Ruuhkien tai muuten pitkien matkojen aikana nykyajan tietokoneriippuvaiset lapset voivat katsella leffaa tai pelata, joten nytkin olimme lastanneet retkelle mukaan läppäreitä useamman kappaleen verran. Niistä olikin oikeasti hyötyä tällä kertaa, sillä eteen tuli pieni pikaisesti hoidettava työasia. Mikäs siinä, langaton nettiyhteys toimi loistavasti meren äärellä ja palmut huojuivat pienoisessa tuulessa - ei siis lainkaan hullummat työmaisemat.


Retkeltä oli mukava lähteä paluumatkalle, sillä hiljaisten kylien keskellä aloimme kummasti kaivata Dubain sykettä ja illan pimeydessä valoissa loistavien pilvenpiirtäjien silhuettia. Se jos mikä on mukavaa katseltavaa. Mukavaa oli myös katsella näkymiä vasta avatun Harbour-hotellin 55. kerroksen Observatory-ravintolasta päiväsaikaan. Pääsimme lasten kanssa sinne visiitille hieman kuin "siivellä" tarkastelemaan kokoustiloja eikä maisemissa ollut todellakaan valittamista. Edessä avautui mereen rakennetut palmusaaret upeana näkymänä, uusi Atlantis-hotelli ja vielä kauempana siinsi rakenteilla oleva The World-saariryhmä. Tällä kertaa eivät lapset kyselleet läppäreitään, heillekin riittivät nämä aidot ihmeet. The Worldistähän voisi muuten käydä ostamassa vaikka työporukan kesänviettopaikaksi Suomen, jos sellainen yleensä on myytävänä eikä joku ketale ole sitä ehtinyt jo varata :-)

Ei kommentteja: