keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Ottomaanimuotia

Toistaiseksi olen vasta hyvin pintapuolisesti päässyt kurkistamaan syksyn muotiin - eli en ole kunnolla ehtinyt kauppasuunnistukseen ja sen vaatimaan vaatteiden hipelöintiin. Näyteikkunoita olen toki vilkuillut ja sesongin vaihtuminen on selkeästi havaittavissa. Koska pian on talvi tulossa, niin myynnissä on tietysti runsaasti villapaitoja, -takkeja, pitkähihaisia puseroita ja kunnon talvitakkeja. Yrittäessäni ostaa lapsille marketista shortseja oli sielläkin jäljellä vain jämiä kesältä ja tilalla farkkuja sekä muita pitkiä housuja. Uskon siis, että näillä uuden muodin asuilla tarkenemme täällä hienosti myös silloin, kun lämpötila laskee 20 asteeseen.


Muoti- ja julkkisjuorulehti Grazian (jonka hinta on täällä 7 dirhamia eli vain euron ja siksi se sujahtaa usein ostoskoriin) uusimmassa numerossa oli bongailtu Dubain muotiviikolta itämaista tyyliä ja otsikoitu "Harem pants = Hot way to stay cool!". Nämä 80-luvun ihanat haara-roikkohousut eivät muistaakseni olleet ihan niitä kauneimpia asuja näin jälkikäteen ajatellen, joten toivottavasti muoti niiden osalta ei leviäisi kovin laajalle. Hienoja pöksyjä ne ovat olleet alkuperäisessä tarkoituksessaan ottomaaneilla, tosin kuin meillä nykynaisilla pinkkien avokkaiden ja muovisten korvarenkaiden kanssa.



Kaduillemme ovat ilmestyneet roskisten viereen käytännölliset uutuudet eli kierrätyslaatikot, joten kyseessä on erinomainen parannus aiempaan pelkkään sekajäte-tyyliin verrattuna. Laatikosta katosivat noin viidessä minuutissa vanhat risat kattilat ja parin euron mustat tekonahkaiset sandaaliini eli ne olivat varsinaisen keräysauton sijaan kelvanneet jollekin naapurillemme. Kierrätystä siis parhaimmillaan ja jos tekee pintamuotivaatteiden osalta typerän heräteostoksen, kuten ne haaremihousut, on 'pois silmistä, pois mielestä' -laatikko onneksi lähellä.

P.S. Miss K, jos ikkunalaudallamme kököttävä Ottomaani paleltuu talvella haaremihousuissaan, voi sen siirtää vaikka uunin päälle maailman menoa ihmettelemään :)

2 kommenttia:

tomppa kirjoitti...

Ai semmoset oli ne laatikot.
Kun kovasti silloin mietin mitä niissä kierrätetään. Ei tullut mieleenikään mitään noin nerokasta.
Kanadassa oli joku tuon tapainen päivä, kaikki kantoi pihalle kaiken mitä ei tarvi ja sitten se joka tarvi niin vei.

Virpi kirjoitti...

Juu, näin on eli sinne laatikkoon vaan kaikki rojut :) Meidän toinen nojatuolimme on nyt muuten tungettu siihen siivouskomeroon, se mahtui sinne juuri ja juuri, mutta vaati hieman kekseliäisyyttä. Irrotettuja nojatuolin jalkoja on käytetty sen jälkeen mm. vasarana.