maanantai 27. lokakuuta 2008

Rupsahduksen torjuntaa

Joskus käy niin, että kouliintunuttakin pottuja keittelevää kotirouvaa hieman nyppii paistinpannujen pesu tai kuumalla kaasuliedellä pilalle mennyt munakas. Mikä siis avuksi, kun alkaa kiinnittämään liikaa huomioita nurmikonpesijän eli puutarhurin laatoituksen viereen jättämiin ruohotupsuihin tai huomaa nyppivänsä olohuoneen matolta untuvatyynystä irronneita höyheniä viidettä kertaa päivän aikana. Kuulostaa vakavalta, varsinkin kun kun sen tekee kaiken muun kotityöhössötyksen lisäksi.


Valittavan rouvan on siis aika vilkaista ensin peiliin, ainakin kuvainnollisesti ja miettiä, tekeekö oikeita ja välttämättömiä asioita vai voisiko kenties vähän relata ja olla välittämättä ruohonkorsista. Peiliin vilkaisu voi kuitenkin koitua kohtalokkaaksi jos huomaa, että kampaajaan tarve on äärettömän kiireellinen eikä kasvohoidostakaan olisi kauheasti haittaa. Kosmetologi valisti täällä aiemmin, että Dubaissa on suositeltavaa hiekan ja pölyn vuoksi ottaa kasvohoito ainakin kerran kuukaudessa. Ei siis riitä suomalainen ohjeistus, että keväällä ja syksyllä (joka käytännössä on kerran viidessä vuodessa).


Niin helposti se vain välillä unohtuu, kuinka vaivattomasti ja edullisesti kauneudenhoitopalveluja on täällä saatavilla. Suomessa on tottunut pitämään niitä jonkin sortin ylellisyytenä, joten vaatii itsensä rohkaisua päästä täällä oikeaan rytmiin ja ottaa tällaiset rupsahduksen ehkäisyt viikko-ohjelmaansa. Asiaan oikein tarkemmin paneutumalla ei pian enää näekään höyheniä eikä muitakaan roskia lattialla, vaan huomaa yllättäen kuinka niskaa vähän jomottelee ainainen pyykkikorien kantaminen ja että vaatekaapin sisältö vaatii pikaista päivittämistä kampauksen lisäksi. Ei siis muuta kuin siivousfirma sisälle taloon ja rouva ulos itseään kohentamaan! Nyt ei kysellä lompakon paksuutta vaan asioiden tärkeysjärjestys on kaiken A ja O. Muistakaa se kaikki muutkin rouvat siellä Pohjolassa kohta alkavan marraskuun pimeiden ja mieltä ylentämättömien iltojen keskellä!

Ei kommentteja: