lauantai 22. marraskuuta 2008

Joulun odotusta

Mummien kanssa Dubain ostostarjontaa tutkittuamme huomasimme, että jouluiset koristeet olivat täyttäneet kauppojen hyllyt. Ilman joulupuutakaan ei tarvitse tänä vuonna täällä jäädä, sillä tekokuusia oli hyvin saatavilla ja paras niistä oli vaaleanpunainen kiiltävä kuusi. Auringon porottaessa voi joulutunnelmasta olla hankala saada kiinni, mutta siitä huolimatta ensimmäiset lahjat tulivat joulupukin avuksi jo ostettua ja ne on tarkoitus lähettää eteenpäin Suomeen mummien mukana.


Axel ja Roobert olivat leluosastolla huolissaan siitä, kuinka joulupukki voi löytää tänne Dubaihin ja vielä osata tuoda juuri heidän toivomansa kauko-ohjattavan Nikko-auton. Tämän vuoksi he ottivat autolaatikosta mitat, jotta osaisivat kirjeessään kertoa joulupukille, mitä tiettyä pakettia he suuresta valikoimasta erityisesti toivovat. Axel teki myös kartan, jossa näkyy selvästi Dubain lentokenttä, kotimme ja ostoskeskus, jossa auto on myynnissä. Ei pitäisi siis pukin pahemmin ostos- ja lahjamatkalla eksyillä, sillä ohjeet ovat erinomaiset.



Joulukuvia taiteillessaan Axel piirsi vaihteeksi tummaihoisen joulupukin. Lapsetkin ovat näin huomanneet, että meitä ihmisiä on joka lähtöön ja erivärisiä. Näin monikulttuurisuuden avulla on hyvä kasvaa suvaitsevaisuuteen. Sitä samaa suvaitsevaisuutta toivoivat mummitkin pulahdettuaan vahingossa asuinalueellamme olevan hienon villan yksityisaltaaseen, mutta omistaja ei ollut ihan yhtä innostunut asiasta, vaikka kuulemma kohtelias oli ollutkin. Oikea allas löytyi lopulta ja sekin kelpasi hyvin lomanviettoon.



Nuorekkaat mummit pysyivät hyvin lomailun menossa ja meiningissä mukana. Tutustuimme moniin paikkoihin ja kävimme tietysti testaamassa meriveden lämpötilaakin, joka oli vielä mukavan lämmintä. Hiekassa löhöillessämme ja jouluiset kynttilänpolttamiset mielessä Valtsu päätti rakentaa tulivuoren, jonka piti tietysti savuta isompien vuorten tapaan. Moni grillasi puistoissa, mutta meillä oli ihan omassa grillailussa taatelipalmun lehtiä ja sanomalehden palasia. Muuta grillailua emme kesäisestä säästä huolimatta juuri tehneetkään, mutta useana iltana päädyimme eksoottisten herkkujen äärelle, koska kotoista perunalaatikkoahan voi tehdä loman jälkeen Suomessa. Näin myös pottuja keittävälle kotirouvalle mummien lomailu oli samalla omaa lomailua ja erityisesti tiskauksen osalta.



Pihapuskaan hommatut jouluvalot ja tuliaisiksi saadut suomalaiset joululiinat muistuttavat joulun lähestymisestä ja luovat oikeaa tunnelmaa. Vielä erikoisemman tunnelman tarjoaa talossamme oleva vesiaihe. Se on tosin tullut pyytämättä ja toivomatta. Yläkerran vessan katon läpi on lotissut pari vuorokautta ilmastointilaitteesta tippuva vesi ja se on rämäyttänyt kipsikattoa niin, että voimme tiirailla helposti jo talon rakenteisiin. Toivomme kovasti, että paikalle hälytetyt huoltomiehet eivät olisi kiireettömissä joulufiiliksissä, vaan auttaisivat meitä viimeistään viikon sisällä, ennen kuin koko loppu kattokin romahtaa.

Ei kommentteja: