tiistai 25. marraskuuta 2008

Lunta ja hiekkaa

Suomesta saatujen terveisten mukaan on lumikolille ollut jo rutkasti käyttöä, kun viime talvena kaivattu lumi on tullut takaisin kaksin verroin. Koska Suomen kodin lumien kolaaminen kuten ei kukkien kastelukaan täältä käsin onnistu, lähetän tässä jo puolivälin SUURKIITOKSET asianhoitajille, Miss K:lle ja Jompalle. Ajattelemme lähimmäisen hyväksi tekemäänne työpanosta erityisesti silloin, kun siemailemme jääkahveja uima-altaan reunalla ;)



Luksuksen reunoilla eläminen on joskus rankkaa, kun ei pääse itse sellaiseen osallistumaan. Jäi vähän kaivelemaan, kun emme nähneet Palmusaarilla olevassa Atlantiksessa vietetyn Grand Openingin ilotulitusta. Samana iltana meitä kyydinneellä nais-taksikuskilla oli lupalappu kyseiselle alueelle, jonne kuuleman mukaan oli keskiyön hetkinä mahdotonta päästä, kun kutsuvieraat (Kylli-täti ja liuta kuuluisia näyttelijöitä) valloittivat koko komeuden. Katselimme siis nöyrästi ilotulituksen seuraavana päivänä Youtubesta, josta sitä voivat kaikki ihailla.



Arkisen puuhastelun ja siivouksen osalta asiat näyttävät kuitenkin valoisammilta. Hyvän siivoojan löytämiseksi muutaman kerran jo toivoni menettäneenä olen saanut meille näpsäkän, napakan ja hyvää englantia puhuvan nuoren naisen, joka on todennäköisesti Intiasta päin kotoisin. Siivoojan käyminen ei tarkoita, ettenkö itse heiluisi harjan varressa vähän väliä. Hiekkapölyä tulee paljon ja minuutin päästä siivoamisesta valkoiset laattalattiat ovat täynnä lasten tummia jalanjälkiä, jos he ovat olleet pihalla peuhaamassa. Tänään näimme joitakin tuulen nostattamia hiekkapilviä ulkona ja ne etenivät kuin sumu. Valtsu mietti heti, että mitäs ihmeen hermokaasua täällä lentelee. Hiekkaa se onneksi vain oli.



Siivoojan siivotessa taloa on hyvää aikaa hoitaa päivittäisiä ruokaostoksia. Autoilureittini ovat hieman laajentuneet, joten nyt pääsen jo lähikaupoista laajemmalle alueelle autoillen ja joten kuten omin avuin. Olen kuitenkin karvaasti saanut kokea, että liikenteessä ei saa hidastella taajamavauhtia edes kotikadulla. Siitä voi seurata muuten suurta harmia, esimerkiksi naapurin edessä olevan jakarandan katkeaminen.

Ei kommentteja: