tiistai 11. marraskuuta 2008

Kissa ja panttivangit

Uskomatonta mutta totta, ilkeä kissa piti minua ja lapsia panttivankeina omassa kodissamme. Kamala naukuva ja nariseva katti, joka illan tullen hiipi oven taakse ääntelehtimään, sitten hyppäsi ikkunalaudalle ja tuijotti meitä ikkunan läpi vaativasti suoraan silmiin. Seuraavana iltana tapahtui taas sama juttu, mutta nyt se ovikeikan jälkeen hiipi vielä kyttyrään automme alle odottamaan tilaisuutta loikata sisälle kotiimme läheisestä ovesta.

Luulen, että tämä kissa oli kotoisin vähintään Tylypahkasta, se oli iso, harmaa ja lihava, pelottavan näköinen. Yritin puhua sille kauniisti oven läpi ja rukoilin sitä menemään pois, koska olimme nälkäisiä ja meidän piti lähteä ruokakauppaan. Mutta kissan-rontti ei ottanut kuuleviin korviinsa, vaan jatkoi tasaista maukunaansa, samalla kun me mietimme, miten ja mistä ulko-ovesta voimme yrittää päästä autoon. Ensin piti miettiä oikea taktiikka, jonka johdosta julmat lapset työnsivät minut ulos ovesta selviytymään yksin. Onnistuin kuitenkin ilman raapaisuja ja naarmuja loikkimaan autoon turvaan ja starttasin sen valmiiksi, jolloin lapset ryntäsivät pihan läpi juosten takapenkille ja onneksi ajoissa, sillä nyt kissa hyökkäsi auton viereen, kyttäsi ja tuijotti siinä meitä ja aloitti taas kamalan pelottavan ulinansa. Tämä oli kamalampaa kuin Hitchcockin Linnut - nimi vain oli Kissa.


Koska kotirouvana ollessa voi pottukattilan äärellä tuntea panttivankimaista oloa toisinaan vaikka kissoja ei olisi näkyvissäkään, on sitäkin tärkeämpää hyvittää itselleen kaikki kokemansa pölyn pyyhinnät luovalla tavalla eli shoppailulla. Luulin olleeni paratiisissa, kun tutustuin Dubain Outlet Malliin, jossa oli merkkivaateliikkeitä ja tuotteita paljon halvemmalla kuin oikeissa kaupoissa. Paikka oli siis ehdottomasti tutustumisen arvoinen, vaikka se olikin puitteiltaan hieman vaatimaton. Tästä syystä se ei aivan täysin pystynyt ostoskelun ihanuutta ja kurjuutta täyttämään, sillä puolet ajasta kuluu tavallisesti kahvitteluun, ruokailuun ja ihmisten tuijotteluun eikä ostokassissa saata lopulta olla mitään.


Ihmisiä minulla oli aikaa tuijoitella vieraillessani taas Emirates Hospitalissa. Olin aivan kuin keskellä amerikkalaista sarjaa, kun kymmenet eri kansalaisuutta edustavat ihmiset kulkivat päivystystilassa ristiin rastiin, välillä oli jonkun jalkatuki pöydällä, pyörätuoleja meni sinne tänne, siivooja huiski mopillaan ja lääkärit kävivät hörppimässä kahviautomaatilla kahvia. Olin jälleen onnistunut leikkaamaan veitsellä sormeeni, mutta mikkihiiri-laastari riitti avuksi - nyt sain vain hoitoa pitkään jatkuneeseen flunssaan. Nuhaisuus ja kuumeisuus verottivat myös hieman kotiopiskelujamme, mutta palasimme takaisin ruotuun seiskaluokan kemian merkeissä ja Axelkin taisi tehdä matematiikan kirjan loppuun siinä sivussa. Olen siis itse ollut nyt oppilas, minulle on selitetty atomit ja protonit, puhtaat aineet ja seokset, reaktionopeus ja alkuaineet. Saisinkohan minäkin todistuksen jouluna...

8 kommenttia:

tomppa kirjoitti...

Taisi eilen lukea uutisia että eilen olisi avattu se dubai mall. Sinne kuulemma mahtuu 2000 luistelijaa samanaikaisesti. Joko koulun liikuntatunnille on luistelua suunniteltu.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2008/11/16227&ext=rss

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Virpi - vai Kissa pelotti...Olisit ottanut kuvan siitä! Minulla muuten oli aiemmin 7 vuoden ajan sinninen(!), iso, roteva Karvisen näköinen kissa. Oikea kotihengetär, mutta tulin allergiseksi. Tämän tarinan taisit muistaakin. Kissa jonka nimi oli Ahmed eli senioripäivänsä loppuun Kirkkonummen Veikkolassa uudessa perheessä. Täällä alkaa muuten ihan just pikkujoulukaudet ;)

Virpi kirjoitti...

On se varmaan avattu, vaikka hieman uutispimennossa välillä olenkin :) Pitääpä mennä liikuntatuntia viettämään sinne.

Oliko tuo linkki Dubain kiinteistökriisistä kertovaan uutiseen? Sellaisin itse luin ja totesin, että ei ihme ettei Emaaria (tai sen huoltoyhtiötä Emriliä) kiinnosta meidän ilmastointikone ja vessan rikkinäinen hana, hieman suuremmista asioista on heillä nyt huolta... :)

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/
uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2008/11/
16260&sort=false

Virpi kirjoitti...

Vai Ahmed...nimi ainakin sopisi tänne alueelle. Ehkä nappaan kuvan seuraavan kerran, jos se vielä yrittää meitä häiritä.

Mutta eikä tällä mainitsemallasi kissalla ollut synttärijuhlijakin, muistuu joku jaossa ollut misse-paketti mieleeni, hmmm.... :)

Virpi kirjoitti...

Niin ja jatkoa edelliseen, että tosiaan pikkujoulukausi on kuulemma jo alkanut, terveisiä vaan sinne laivahummailijoille :)

tomppa kirjoitti...

Ei kun sen linkin piti olla siihen kauppakeskuksen juttuun, se näköjään oli ja meni.
Mutta taas uskomattoman iso se on, 1200 liikettä. mutta ei se yllättänyt enää.

Unknown kirjoitti...

Minun kyllä pitää päästä sinne Outlet Malliin! Minusta kans tuntuu että kaikki shoppailureissut menee kahvilla tai muuten vain hengaillessa. Josko sieltä saisi oikeasti jotain ostettuakin! Itse etsin vaatteita Suomessa tammikuussa pidettäviin ystävien häihin ja sain vinkin, että kannattaisi tsekata sellainen paika kuin Lamcy Plaza... sieltä kuulemma saa merkkivaatteita tosi halvalla. Yksittäisiä kappaleita kuitenkin vaan. Ei kuulemma ole ihan saman tyylinen kuin muut ostarit, mutta kokemisen arvoinen. Oi, miten kerkeäisi tutustua kaikkiin hyviin ostosparatiiseihin!? Ja milloin tuo pikku-Paavo tylsistyy kiertämään ostareita äitn kanssa. :)

Virpi kirjoitti...

No moi Minna,

shoppailu on nopsaa halvemmissa paikoissa, kun ei ole niin väliä aina kokeileeko ostamaansa kolttua vai ei :) No ei nyt ihan, mutta helposti tarttuu kyllä mukaan kaikkea kivaa, kun saa edullisesti. Paavo vaikutti kyllä sen verran pirtsakalta pojalta, ettei ole äiskän ostoreissuista moksiskaan. Siellähän näkee ihmisiäkin :) Ja kiitos tuosta vinkistä, en ollut siitä itse kuullutkaan.