perjantai 5. joulukuuta 2008

Voi ei, täällähän sataa

Parin päivän sade sekoitti liikennettä ja lammikoita oli kertynyt kohtiin, joista vesi ei millään päässyt virtaamaan pois. Pyykitkään eivät enää kuivuneet pihalla tuttuun tapaan muutamassa tunnissa, vaan nyt siihen meni pari päivää ja sen lisäksi ne välillä kastuessaan olivat melko hiekkaisia ja rapaisia. Laiskana kotirouvana en jaksanut tuoda vaatteita sisälle kuivumaan, vaan luotin auringon joskus ilmestyvän taas. Sade kyllä virkisti ja viilensi säätä, mutta sitten jostain kumman syystä huomasi koko ajan toivovansa, että tulisipa nyt aurinko jo esille. Olin ihan huolissani, kun sateen aikana tuntui kammottavan kylmältä ja vieraitakin on juuri tulossa pariksi viikoksi. Suomen sateisen kesän jälkeen ei lomalle ole kiva tulla samanlaiseen vesikeliin.


Kun luulin jo, että sateet ovat taakse jäänyttä elämää, niin varsin kaunista päivää seurasi yöllä mahtava salamointi ja myrsky ja samanaikaisesti, kun kone Suomesta oli saapumassa. Rakennukset eivät taida täällä olla kovin vesitiiviitä, sillä yläkerran lastenhuoneen lattialla legojen joukossa lainehti vesi ja sama juttu oli myös alakerrassa, jossa eteisessä oli lammikoita ja olohuoneen pehmeä matto oli imaissut myös kunnolla vettä. Näky ei ollut läheskään niin idyllinen, kuin muutama päivä sitten Radisson SAS:n ravintolassa, jossa myös sateen vuoksi vesi lirisi katon läpi. Sitä oli kaunis katsella, kun vesi, valot ja lasiseinä saivat aikaan kauniita heijastuksia - aivan siis kuin olisi asiaan kuulunut niin ollakin.

Tiedoksi tuleville vieraillemmekin tämä säiden vaihtelu näin talvikautena, yllätyshän tämä on ollut itsellemmekin, kun aurinkoa olemme pääasiassa vain nähneet. Jospa ne sateet kuitenkin menisivät pian ohi ja jos eivät, niin sateenvarjoa en lähtisi tänne asti roudaamaan. Niitä on myynnissä myös täällä, sillä ne toimivat hyvin päivänvarjona kuumana aikana. Gulfnewsista voi loman lähestyessä seurata säätiedotuksia, niin tietää ottaako lopulta mukaansa villa- vai uimahousut :). Jos ei osaa päättää, niin mukaan kannattaa ottaa ainakin pipo, sillä siitähän saa näppärästi viriteltyä ne hauskat uikkarit Loma-elokuvan tyyliin.

1 kommentti:

tomppa kirjoitti...

Noi jutut on vaan propakandaa.
Aina siella sataa.