maanantai 29. joulukuuta 2008

Korma et naan, s'il vous plaît.

Iso lahjakasa oli ilmestynyt joulupäivän aamuna keskelle olohuoneen lattiaa ja siitä sitten riittikin riemua. Tosin yksi paketti oli jätetty jo aattona ovelle ja sieltä putkahti Joulupukki- ja noitarumpu -dvd, jota jouluisin ollaan aina katseltu. Olipa ne tontut ja joulupukki siis meitä hyvin muistaneet ja osanneet mahtavia lahjoja tuoda, josta suurkiitokset myös ahkerille apulaistontuille.



Itse joulun vietto sujui luonnollisesti kesäisissä merkeissä. Kokemus oli eksoottinen aikaisempiin vuosiin verrattuna ja lapsilla oli hiukkasen ikävä kotimaisia jouluhyörinöitä, mutta paperitonttujen killuessa ikkunassa ja joululaulujen soidessa tai kotirouvan niitä autuaasti hoilottaessa oli kotoista joulutunnelmaa selvästi ilmassa.


Joulun kotoisuutta toivat tullessaan myös naapuruston perhe, tosin tällä kertaa suoraan Ranskan maalta. Aikuisten lisäksi myös lapset saivat ikäistänsä ja mieleistä seuraa, kun paikalle ilmestyivät suloinen pieni ranskatar Anna ja bändia Axun kanssa ahkerasti aloitellut Emppu. Joulukinkkujen ollessa kortilla täällä muslimimaassa vaihdettiin jouluateria suosiollisesti herkullisiin intialaisiin ruokiin. Aikuisilla riitti runsaasti höpötettävää ja niin myös lapsilla, joille myös isompien tapaan näyttivät naan-leipä ja mausteinen butter chicken maistuvan. (Terkkuja!! :))


Joulun jälkeen oli suunnitteilla palata lomailun ja ravintoloissa tuhlailun sekä herkuttelun jälkeen arkitouhuihin ja näkkileipään heti tapaninpäivän jälkeen. Näin tehokkaasti olin asiaa suunnitellut, joten koulukirjat oli kaivettu esiin odottamaan tehtävien tekoa aikaisin aamulla Tumpun lähtiessä töihin. Eipä kestänyt kauaakaan, kun hän joutui kuitenkin palaamaan kotiin. Toimisto oli nimittäin suljettu vielä kaksi päivää, joten edessä oli ylimääräisiä vapaapäiviä. Sen siitä saa, kun ei ole kunnon sihteeriä hoitamassa toimiston asioita ja almanakkaa. Asiasta ei voinut kuitenkaan sen luonteesta johtuen itkua alkaa vääntämään, sillä sää oli mitä loistavin rannalla löhöilyyn. Joulu siis jatkui meren äärellä hiekkalinnoja väsätessä ja lahjakirjoja lukien sekä illalla kormien, naanien ja tikka masalan merkeissä. Koulutehtävät ja näkkärit jaksavat aina odottaa muutaman päivän!

Ei kommentteja: