maanantai 1. joulukuuta 2008

Tanssia merellä

Pääsimme Tuomon työpaikan vetäytymisen merkeissä koko perhe merelle, jossa teimme päivällis-risteilyn katamaraanilla. Pojilla riitti muiden lapsimatkustajien tapaan tekemistä, sillä ympäröivissä maisemissa Atlantis-hotellin lähellä riitti katseltavaa. Katamaraanin ponttonien päälle oli vedetty trampoliini, jossa sai pomppia ja ottaa aurinkoa. Siellä sitten vaan nautiskeltiin, kun kolkon näköiset körmyt, kuin suoraan Miami Vicesta, hoitivat paattia ja grillailivat.


Ennen päivällistä saimme ihailla salsa-tanssia muutaman ammattilaisen johdolla ja kuinka ollakaan, yleisöäkin vedettiin esityksen päätteeksi mukaan salsan oppeihin. Monet tietysti vastustelivat, mutta minä taisin reippaana rynnätä lähes ensimmäisenä kapealle käytävälle jorailemaan, kun kerran ohjelmaa oli järjestetty. Ja sujuihan se heiluminen siellä ja salsaa tuli opittua.


Nautimme arabialais-tyyppisen päivällisen ankkurissa lähellä Marina Walkia noin kolme sadan metrin päässä rannasta. Joku uimari oli uskaltautunut katamaraanille asti pulikoimaan, mutta kun vuorossa oli jälleen viihdytystä moottoriveneajelun merkeissä, huuteli kuski uimarille varoituksia aallokosta. Reipas uimari ei asiasta paljon piitannut, mutta olisi kannattanut, koska hän sai toisen samanlaisen moottoriveneen perässä vedettävästä donitsista melkein päähänsä.


Illan hämärtyessä ja auringon laskiessa kun kaikki olivat syöneet ja moottoriveneilleet, olisi porukka varmasti nukahtanut raikkaassa merituulessa pelkästä väsymyksestä, joten volyymit laitettiin täysille ja niin saatiin kuulla kunnon disco-jytää keskellä merta. Sitä innostui jammailemaan Tuomon intialainen työkaveri Jameel, joka kertoili samalla hauskasti tulevasta avioliitostaan. Tämä muslimien kesken solmittava avioliitto pohjautuu niin sulhasen ja kuin morsiamenkin tuttavien ja kavereiden etsintätuloksiin ja heidän antamiinsa suosituksiin ja sillä tavoin pariskunta on toisensa löytänyt. Sulhanen vaikutti tyytyväiseltä eikä ollut paniikissa, vaikka hän ole koskaan edes nähnyt tulevaa morsiantaan. Toisaalta morsian on kymmenen vuotta nuorempi, joten edes kuvakaan ei ole sen johdosta välttämätön :)


Pian huomasin myös oman pääni heiluvan musan tahdissa eikä siinä auttanut muu kuin siirtyä salsan rytmeistä kunnon discoiluun taas samalle kapealle käytävälle, kun tanssijalkaa niin kauheasti kolotti. Valtsu suostui onneksi kaveriksi ja muukin paikalla ollut nuoriso tanssi siellä täällä kantta toisten pomppiessa trampalla. Ja kaikilla oli niin mukavaa - myös koko muulla porukalla, joilla suu vetäytyi nauruun nykiviä ja hytkyviä tanssikuvioitamme katsellessaan.


Ei kommentteja: